Han var ung, snäll och lite naiv, och ville gärna hjälpa sin vän som behövde pengar, men som inte kunde ta lån eftersom hon redan hade nått max vad det gällde snabba lån. Han tog ett lån i sitt namn, men det var hon som fick pengarna och det var hon som skulle betala av det månad för månad. Självklart blev det inte som han tänkt sig och pengarna från henne uteblev. Några månader kunde han betala månadskostnaden själv, men till slut så hade han inte mer pengar och en betalningsanmärkning var ett faktum.

Flera år senare ville han ta tag i körkortsstudierna och insåg att det inte var det billigaste att ta körlektioner. Utan någon i sin närhet som kunde vara hans handledare och hjälpa honom på vägen mot ett körkort var han tvungen att ta en hel radda lektioner för att känna att han hade koll på högerregeln i praktiken, döda vinkeln och hur man genomför en bra omkörning. Lösningen blev att hitta ett sätt att låna pengar till körkort med betalningsanmärkningar i bagaget. Lyckligtvis hittade han ett sätt, någon som såg att han numera hade en stadig inkomst och som lånade ut pengar trots betalningsanmärkningarna från förr.

Tjugo lektioner senare, ett avklarat teoriprov och en godkänd halkbanekörning var han redo att ge sig på det slutgiltiga testet. Uppkörningen! Nervositeten var på topp och händerna darrade på ratten. Första kurvan klarade han bra, händerna började lugna sig. Rondellen gick som en dans. Men sen kom fickparkeringen. Det som var hans akilleshäl. Stanna, blinka, vrida ratten, backa, vrida upp bilen. Efter tredje försöket stod bilen på plats, han hade klarat det! Sedan var det bara att ta bilen tillbaka till startplatsen. Men med växelspaken fortfarande kvar i backläge och en lite för tung fot på pedalen hoppade bilen till i fickan han just parkerat i. Och alldeles för nära stod en splitterny minivan parkerad. Bulan i plåten gick inte att undgå. Och körkortet var utom räckhåll för honom.