Markiser kan ge ett hem ett ansiktslyft samtidigt som de kan fylla otroliga funktioner och tjäna både miljö och ekonomi. Markiser kan beställas hem och installeras av dig själv eller av leverantören, det beror helt på dig själv. Däremot är det inte så svårt att själv installera dessa solskydd.

Till att börja med finns det alltid monteringsanvisningar beroende på vilken markis du väljer att ha – är det en fönstermarkis eller en terrassmarkis? Ibland finns det även flera sätt att montera upp dem på, så det viktigaste är väl egentligen att du är uppmärksam på hur det hela ska gå till.

Viktigt är att alla verktyg och delar är på plats vid monteringen samt att ni är minst två personer på plats, eftersom det krävs en del för att lyfta markisen. En elektriker kan också krävas att vara på plats om markisen som ska installeras är av motordrift. En annan fördel att ha på plats är någon typ av stege, då de flesta markiser sitter rätt högt. För övrigt gäller anvisningarna på respektive markis för att monteringen ska gå rätt till. Oftast är det dock skönt att be leverantören om hjälp, eftersom de har betydligt mer erfarenhet av att utföra dessa uppdrag samt att de själva har tagit emot din individuella beställning och redan i förväg vet hur den ska sitta.

CS Markiser & Persienner är företaget som tillverkar olika typer av solskydd, däribland markiser. De kommer gärna på hembesök hos er för att mäta och bestämma material och allt som hör till vid en beställning av markiser. De kan till och med själva tillverka markiserna, så de passar era önskemål. När detta är gjort och ni har lagt beställningen kan de faktiskt komma och hjälpa till med själva monteringen av markisen. Detta är en trygg helhetslösning för alla.