Att tjäna pengar till idrottsföreningen eller sportlaget kan vara svårt och ofta väldigt tidskrävande. Där finns många aktörer på marknaden idag som erbjuder mer innovativa lösningar för föreningar och idrottslag som vill tjäna pengar utan att behöva tänka på varken administration eller lagerhållning. Ett sätt att dra in pengar till laget eller föreningen kan exempelvis vara genom en självgående webbutik.Vissa av de som tillhandahåller denna typen av tjänster i Sverige idag gör det även kostnadsfritt.

Så när er förening står i vägvalet om vilken typ av aktivitet ni skall bedriva för att få in mer pengar till föreningen, se då först över alla de alternativ som faktiskt finns innan dess att ni bestämmer er för hur ni ska dra in pengar till er förening. I många fall finns där mer moderna och mindre tidskrävande alterantiv än traditionell dörr- till dörr försäljning som inte sällan genererar för lite men som också är otroligt tidskrävande och motivationsdödande.

Tänk då istället om ert lag eller förening kunde bedriva passiv försäljning via en hemsida och webbutik där det enda ni behöver tänka på är att hjälpa till med att skapa ett kundflöde genom att informera nära och kära om webbutikens existens. Det är vad jag kallar ett enkelt sätt att tjäna pengar till laget.